2015.Augusztus 8-án megszületet az "F"-alom :)))

 

"Bízom benne, hogy egyszer egy boldog Corgi boldog tulajdonosa lesz :) "

Z.Sz.

 

      

Kedves érdeklődők!

  Ezt a honlapot azért készítettük, hogy a Magyarországon kevésbé ismert Pembroke Corgiról információkat és képeket osszunk meg a fajta rajongóival. Nem kívánjuk a fajtát divatossá tenni, mert az gondoljuk, ez leronthatná a fajta minőségét.
 Kutyáink elsősorban a család teljes jogú tagjai, csak másodsorban kiállítási és tenyészállatok.  Körülményeink nem teszik lehetővé, hogy sok kutyát tartsunk, így viszonylag ritkán születnek kölykök. Számunkra ezért is különösen fontos a leendő gazdikkal tartott jó kapcsolat. Kiskutyáinkat olyan gazdiknak adjuk szívesen, akik a fajta érdekeit szem előtt tartva, a felelős kölyökvállalást támogatják.
 Kölykeink három hónaposan kerülhetnek az új otthonukba. Tapasztalatunk szerint addig az Anyjuk mellett a legjobb Nekik. Természetesen a gazdiknak ez idő alatt lehet látogatni Őket. Mire eljön az idő, kölykeink rendelkeznek törzskönyvvel, chippel, kérésre útlevéllel,  megkapják a kölyökoltásokat, féregtelenítve és fürdetve lesznek. Megismertetjük Őket a világ zajaival (porszívó, hajszárító, közlekedési zajok...), elkezdjük a szobatisztaságra nevelést, pórázon közlekednek és önállóan esznek. Egy komplett kiskutya kerül az új családjához. Eddigi kölykeink gazdijaitól pozitív visszajelzéseket kaptunk. Minden kölyök zökkenőmentesen beilleszkedett az új otthonába, nem voltak nyüszkölések. A kapcsolatot továbbra is tartjuk, ami még a külföldön élő kiskutyáink gazdáival is működik.

Kölykök: Kiskutyák csak abban az esetben fognak születni, ha a várható kölyöklétszámra már előzetesen (a tüzelés előtt!) megtaláljuk a leendő gazdikat. Amennyiben Ön kis corgit szeretne, kérem legalább fél évvel a tervezett születés előtt jelezze.

 

        

 Aki szeretne családtagnak corgit, szerintem az előtte nézzen utána, hogy ez a fajta milyen tulajdonságokkal rendelkezik, milyen igényei vannak... Gondolja át, hogy tudja-e biztosítani a szükségleteket kutyájának. Amennyiben azt gondolja, hogy igen, és hogy összeillenének, akkor kezdődhet a kölyökkeresés és a várakozás. Mert, hogy a fajta igen ritka, nehezen beszerezhető, és drága.
 
Miért is drága?
Mert kevés van belőlük és a vérvonal érdekében fontos a frissülés. Ezért (pl: a mi esetünkben is), külföldre kell utazni, fedeztetni. A fedezés általában kölyökárban van, ami nemzetközi. Ezt az árat befolyásolhatja a szülők elért eredményei is.
 A szuka várandósság alatti megfelelő táplálása, a kölykök fejlődése érdekében, sem kevés pénz. Ez idő alatt aktuális pl: a herpesz vírus elleni oltás a 10. és az 50. napon (10-10EFt), a szuka oltásaitól függően a parvo elleni oltás. Ultrahang vizsgálat félidőben és a vemhesség végén a várható szülés előtti napokban. Előfordulhat, hogy a szülés beindulását követően fájásgyengeség vagy a kölyök elakadása miatt császármetszésre kerül sor (kb: 40-50EFt). Ezeket követően a szoptatási időszakban szükség lehet a tejpótlásra, előfordulhatnak hasmenések, szemgyulladások, amelyeket kezelni kell. Az ellető ládában szükséges az alom (nálunk pl: a csutkaalom vált be). A Ca adagolás is fontos a fogak és a csontozat megfelelő fejlődése érdekében. Az elválasztás utáni táplálás minősége is nagyon fontos a további fejlődés szempontjából. A pszichés fejlődés érdekében szintén elengedhetetlen, hogy a kölyköket sok inger érje. Tapasztalataik során fedezik fel a környezetet, ismerkednek a zajokkal, szagokkal. Ehhez, azonban nem elég az ellető láda. 4 hetes koruk után már jobb nekik a kertben, ahol mindenre van lehetőség: játékra, cicákkal való ismerkedésre, szagok követésére, ürítésre, szopizásra és az alvásra. Növekedésük során megkapják a kölyökoltásokat, féregtelenítő kúrákon esnek át, az állatorvos beülteti az azonosításhoz szükséges chipet. Időközben elkészülnek a törzskönyvek, útlevelek. Szóval, aki kicsit is utánaszámol, az tudja mennyi ktg-el jár a profi kölyökvállalás. Hát, ezért kerül nálunk sokba egy kölyök corgi.

Mivel mi a felelős kölyökvállalást támogatjuk, kennelünknél csak akkor születnek kölykök, ha tudjuk, jó helyre kerülnek. Ez úgy valósulhat meg, ha a tüzelés előtt megismerjük a leendő gazdikat.

Z.Sz.

Brittany-Ann & Arwen